Intro: dit ben ik

Mijn verhaal: van kantoormeisje tot fulltime momboss

Hai en welkom bij mijn online training! Deze training is speciaal voor beginnende fotografen of hobby fotografen die van hun passie hun werk willen maken of net zijn begonnen met hun bedrijf. Ik wil jou laten zien dat die hoge drempel echt meevalt, zolang je weet wat je wilt en welke stappen daarbij horen. Die stappen wil ik stuk voor stuk met je doornemen en zo bespaar je weken/maanden/zelfs jaren tijd omdat ik je meeneem  langs alles dat je in de basis moet weten/kunnen en kennen.

Als intro op deze training neem ik je graag mee in mijn verhaal zodat je kunt zien waar ik vandaan kom en wat ik heb gedaan om diezelfde stap te zetten waar jij nu ook voor staat. Wellicht inspireert het je 😉

JESSICA. MAMA. ONDERNEMER. FOTOGRAAF. MULTI-PASSIONATE. VROUW VAN. BEZIGE BIJ. TWIJFELKONT. PERFECTIONIST.

Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Mijn ouders runden tot mijn 19e een standtent/restaurant op een A+ locatie op het strand van Scheveningen. Ik, mijn zus en broer groeiden vanaf geboorte op in, rond en bij dat bedrijf en ik werd klaargestoomd om het bedrijf te gaan overnemen. Tot er een mooie kans voorbij kwam en het restaurant verkocht werd. Mijn vader keerde terug naar zijn originele beroep als timmerman en ik stortte me op mijn opleiding. Die opleiding (Evenementen Management) bracht me voor een eindstage bij de lokale vrijetijdsschool in Zoetermeer waar ik op de marketingafdeling ging werken. Na een stage van 8 maanden bleef ik plakken en zo werd het mijn eerste vaste baan in loondienst.

In de jaren die volgden leerde ik er mijn man kennen, ik begon ernaast mijn fotografiebedrijf, kreeg drie kindjes en na 13 leerzame jaren op kantoor werd het tijd om op 1 januari 2020 mijn vleugels uit te slaan. Mijn ambitie om meer te ondernemen en mijn eigen keuzes te maken waren niet meer te bedwingen. Ik nam de sprong en ging voor de vrijheid als 100% ondernemer die ik onbewust al zo lang nastreefde.

Inmiddels bestaat mijn fotografiebedrijf sinds 2015 en ben dus sinds 2020 fulltime zzp’er. Zoals je wellicht al op is gevallen waagde ik de grote sprong, vlak voordat Corona uitbarstte. Velen vragen me of ik met de kennis van nu nogmaals deze keuze had gemaakt. Volmondig zeg ik dan altijd: zeker weten! De vrijheid die ik zo lang al wilde kwam wellicht in overvloed op me af, omdat voor een lange periode mijn werk volledig stil lag, maar ik heb in 2020 en 2021 zo ontzettend veel geleerd over mijzelf en het ondernemen. Ik heb mezelf beter leren kennen, heb ontzettend veel tijd met mijn gezin kunnen doorbrengen (wat ook een reden was om 100% ondernemer te worden) en ik als iemand die multi gepassioneerd is, heb ik eindelijk eens tijd gehad om al die 10.000 ideeën in mijn hoofd eens uit te werken. Een periode die ik niet meer zou willen missen, even los van de ongemakken die Corona natuurlijk met zich meebracht 😉

Ik heb het gevoel dat ik in de afgelopen 5 jaar me bevond in een groot bos, het bos van de ondernemer. Door de vele bomen zag ik dat bos niet meer en toen kwam daar ook nog eens corona overheen. Maar juist door dat laatste lastige jaar (2020) ben ik op eigen kracht uit dat bos gekomen en heb nu als nooit tevoren helder wat ik wil met mijn bedrijf en sta te springen om dat te gaan realiseren. Waar ik begon met een klein bedrijf naast mijn baan in loondienst eindig ik met een fulltime business, meer vrijheid dan ik mij kon voorstellen.

Dit was mijn verhaal in een notendop. Wanneer je een vraag hebt kun je die mij altijd stellen via de besloten Instagram community te vinden via @PBKP_insiders waar je exclusief toegang hebt als deelnemer van de training. Ik zou het ontzettend leuk vinden om jouw verhaal te lezen. Voel je vrij om je in de Instagram community te introduceren onder de Intro post 🙂

Verder wens ik je ontzettend veel succes, inspiratie en inzicht toe zodat jij jouw bedrijf gaat laten rocken en straks klaar bent om die klanten te ontvangen!

Veel liefs, Jessica